top of page

Techniek is de toekomst

De Nederlands arbeidsmarkt kent de komende jaren een groeiend tekort aan goed geschoold technisch personeel. Te weinig jongeren kiezen nog voor een technisch profiel en zijn zich onvoldoende bewust van wat techniek is en wat je er mee kunt. RDM Rotterdam, de gemeente Rotterdam, NPRZ en een consortium van bedrijven & instellingen vinden het belangrijk om zoveel mogelijk van deze jongeren te helpen met deze keuze en hen kennis te laten maken met techniek.

Techmission010

Techmission010 is een LOB-programma dat jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs enthousiasmeert en activeert de wereld van (smart) technologie te betreden. Door Techmission010 ervaringsgerichte programma ontdekken jongeren of techniek bij hen past, hoe leuk dit is en wat dit voor hun persoonlijke profielkeuze betekent.  

 

Voor wie

Het event is een experience en enthousiasmeert jongeren tussen de 13 en 15 jaar voor techniek en helpt hen hun talenten te ontdekken. Techmission010 een jaarlijks terugkerend LOB-programma waar scholen zich op kunnen voorbereiden en leerlingen uit de regio Rijnmond zich op kunnen verheugen. Per dag kunnen zo'n 300 leerlingen Techmission010 bezoeken.

RDM Rotterdam

RDM Rotterdam is dé plek voor innovatie in de haven. Bedrijven en onderwijs werken hier samen aan technische projecten van idee naar prototype. Bijzonder aan het onderwijs op RDM Rotterdam is de vestiging van mbo- en hbo-onderwijs op één locatie. De faciliteiten, labs en machines waar ze mee werken zijn state-of-the-art. Doordat studenten vaak meewerken aan real life projecten van bedrijven, komt een toekomstige baan snel in beeld. RDM is hierdoor een interessante plek voor studenten en nodigt jongeren uit tot het kiezen voor een technische studie. Een event als Techmission010 draagt bij aan de missie om techniekonderwijs en innovatie zichtbaar, tastbaar en voelbaar te maken en RDM Rotterdam is hier de perfecte locatie voor.

bottom of page